3 mesaj
 1052
O Belde Forumu hakkında problemlerin çözümü, neyi nasıl yapılır, yeni özellikler ve forum hakkında malumatlar
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1732
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 815
Beğenildi : 774
Çok defa denk geliyorum, bir tartışmağa, sohbete giriyorsunuz, lakin muhatap yazdığı cevabın sonunda "İyi geceler" "İyi günler" "Esen kalın" "İyi pazarlar" ve sair ifadeler kullanınca sanki sohbeti kesip atıyormuş zannıma kapılıyorum. Dahası bu cümleler, ifadeler, bu şekilde vazifesini yerine de getirmiş oluyor. Şahsen sonrasında karşılık veya cevap vermek hususunda kendimi iki defa düşünmek mecburiyetinde hissediyorum.

Burada her zaman, gündüz veya gece, konuya dahil olunabileceği için bunlar, sonradan dahil olmak isteyene de mani olabilmekte. Dahası forumu günlük hayattaki konuşmadan ayırılmadığı veya o raddede görüldüğü için bu ifadeler kullanılıyor zannedersem. İlla bir şey denilecekse "Saygılarımla" ve benzeri ifadeler daha münasip olur kanaatindeyim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce de bunun için ayrıca bir ihtar olmalı mı yahut bu kültürün, daha doğrusu alışkanlığın değişmesi, mensubun forumda zaman geçirmesine mi bağlıdır ve hoş mu görülmelidir?
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
#2 ·
Mesajlar: 17
Kayıt: 31 May 2021, 11.55
Ad Soyad: Hüseyin Çankaya
Cinsiyet: Bay
Konum: Manisa
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 17
Beğenildi : 19
Bence siz yazmaya devam edin. Forum kullanıcısı olabildiğince özgür olmak ister. O kadar da sıkmayalım.
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Mesajlar: 1732
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 815
Beğenildi : 774
Elbette, bir sıkma gibi niyet yok. Dahası bu sadece benle alakalı değil. Kullanıcı sanki o an cevap verip bahsi bitirmek veya dediğim gibi mesajını günlük sohbetle eş gördüğü için o şekilde yazıyor. Hani çok da muhabbetimiz olmayan biriyle, mesela bir iş için, telefonda veya ayak üstü konuşulur ve sonunda "Haydi iyi günler" "Görüşmek üzere" gibi tabirler kullanılır. O bapta söylüyorum. Bu elbette bir forum kuralı değil. Bilemiyorum, belki tek beni rahatsız ediyordur.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular