Forum kuralları
Hikaye Paylaşma Kaideleri
Cevapla
#1 ·
Mesajlar: 14
Kayıt: 27 Haz 2021, 22.08
Ad Soyad: Recep kaya
Cinsiyet: Bay
Konum: İstanbul
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 6
Beğenildi : 6
Hala hatırlarım
Büyüklerin büyüyünce ne olacaksın dedikleri, benim de; şimdi birşey değil miyim diye sorguladığım zamanlardı. Evimizin balkonunda oturmuş yaz gecelerinin insanı sarhoş eden tatlı serinliğinde geceyi dinliyordum. Bilirsiniz, gecelerin hayal dünyamızı sınırı olmayan bir aleme taşıyan gizemi vardir. Balkonun tavanında asılı lambanın ışığı etrafa bir toz bulutu misali dağılmıştı. Işık huzmesinin yetiştiği yerlere kadar oluşan gölgeler karanlıkla birleşip kayboluyordu. İlerisi karanlık ve belli belirsiz ( sanırım zihnimin ürünü) siluetllerle doluydu. Sanki ben ve balkon bir ışık küresinin içinden geceyi izliyorduk. Öyle hoş bir dalgınlıkla varoluşumdan memnundum ki bedeni olmayan bir ruh kadar hafiftim. İlk defa kuşları kıskanmadiğımı hatırlıyorum.
Lambanın etrafında, semazenler gibi dönen bir çift sarı kanatlı kelebek dikkatimi çekmişti. Durmadan bıkmadan lambanın dört yanında belli belirsiz tur atıyorlardı. Kendi kendime" kelebekler neden işığın cazibesine bu kadar israrla kapılır ki?" dedim. "Acaba ömürleri kısa olduğu ve yaşamın bir lütuf olduğunu bildikleri için mi" acele edip güzel olan ne varsa bir an önce görmek ve yaşamak istiyorlardı. Ya ışıkta dans ediyolar ya bir çiçeğin yapraklarına konuyorlar yada hüzünlü birinin hüznünü paylaşmak için usulca omuzuna konuyorlardı. O tatlı yaz gecesinin tatlı hatırası olarak kaldılar aklımda.
Sabah kalkıp ikisini de ölü bulduğumda nedense hiç üzüntü duymadım. Çünkü yaşamın bir lütuf olduğunu ve nasıl değerlendirilmesi gerektiğini iyi bildiklerini ve bu hakikate göre kısa ömürlerini çok hoş yaşadıklarını anlamış ve kışın dökülen yapraklar kadar huzurla yatışlarından keyif bile almıştım.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle