Film, dizi, belgesel vs. inceleme, yorum ve analizleriniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1732
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 815
Beğenildi : 774


Netflix'in sunduğu Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? filmi, Andaç Haznedaroğlu'nın yönettiği ve senaryosunu Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı, 1999'da gösterim yapan yine aynı isimli kendi piyesine dayanan hikayeyi konu almaktadır.

Film bir YouTuber'ın dört basamaklı rakamları kafadan çarpabilen Gülseren ile röportaj etmesiyle başlar ve Gülseren'in hayat hikayesini anlatmasıyla birlikte bizlere kısmi de olsa elli senelik bir Türkiye panaroması sunar. Küçük yaşlarca konuşmağı başlayıp matematiği keşfetmiş ileri bir zekaya sahip olmakla beraber haylaz, asi, boş boğaz biri olan Gülseren'in en büyük heyecanı ateş böcekleridir. Adeta onlarla konuşmaktadır. Lakin bunun kendisine münhasır bir vaziyet olduğunu doğum sahnesi hariç ondan başka hiç kimsenin ateş böceklerini görmemesi ile anlıyoruz. Dahası ateş böceğini dünyaya açtığı ilk nazariler ile gören ve onlara aşık olan Gülseren'e de ancak kendisini gerçekten seven kimseler inanmaktadır. Hikayenin gidişatı ile alakalı daha fazla spoiler vermeyeceğim.

Devamını okuyun: https://halilsn.com/sinema/sen-hic-ates ... gordun-mu/

Vidyom hoşunuza gittiyse beğenip paylaşmağı düşünebilirsiniz, ayrıca abone değilseniz kanalıma abone olursanız çok memnun olurum.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle