1 mesaj
 1262
Film, dizi, belgesel vs. inceleme, yorum ve analizleriniz.
Cevapla
#1 ·
Mesajlar: 1
Kayıt: 26 Nis 2021, 00.23
Ad Soyad: izge aksu
Cinsiyet: Bayan
Konum: muğla
Profil: Doğrulanmadı
Uyarı : Filmi izlemek isteyenler, bu yazıda film izleme keyfinizi kaçırabilecek spoilerlar olacak. Baştan uyarayım.

Not: Bu incelemede daha çok filmin konusuna konunun işleyişi gibi unsurları göz önünde bulundurarak yorum yapacağım. Filmin daha teknik kısmı ile alakalı (kameraların açısı, görsel unsurlar, efektler, ses vb.) ile ilgili inceleme okumayacaksınız. Çünkü zaten filmde daha çok görsellik vb şeylerin yanı sıra konunun işleyişi ve aktarımına odaklanıldığını düşünüyorum.

Öncelikle açık konuşacağım, filmin başlarında dandik, sıradan bir korku-gerilim filmi olduğunu düşündürmüştü fakat sonrasında olayların gelişimi o dandik korku filmi kostümünden sıyrılıp "burda noluyo ya" düşüncesiyle izleyiciyi baş başa bırakması ve olayların bu kadar hızlı gelişmesine ve gerici bir atmosferi olmasına rağmen aynı zamanda düşündürücülüğünü kaybetmemesinden gerçekten etkilenmiştim. Açıkçası bi yerden sonra mutlaka sıkılacağımı düşünüyordum fakat sıkılmadım sonuna kadar merakla izledim. Elbette çocuğun sürekli yaşadığı gerçekliği değiştirmesi bir yerden sonra sonunu sorgulattı bana fakat çok güzel bağlanmış. Filmin sonu gerçekten güzeldi.
Filmin bu yanlarını beğensem de beğenmediğim birçok yanı olmadı değil tabii ki. Bu konunun kelebek etkisini anlamaya çalışan bu konu ilgisini çeken insanlar için başlangıç filmi gibiydi. İlk kez bu tarz filmlerden izleyen birisi "vaaay" diyebilir. Fakat bu tarz filmlere aşina olan birisine çok etkileyici gelmeyecektir.
Filmde çok büyük olaylar üzerinden gidilmiş. Hamile kadın ve bebeğinin bombaya yaklaşıp ölmesini önlemek gibi.

Açıkçası ben kelebek etkisinin bu olduğunu düşünmüyorum. Bence kelebek etkisi çok daha küçük olaylar ve tercihlerin büyük sonuçlarının olmasıdır. Çünkü böylesine büyük olayların veya kararların sonuçlarının da büyük olma olasılığı oldukça yüksek ve normaldir.
Genel olarak beklentilerimin üstünde ve izlemeye değer bir filmdi.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle