O Belde - Kullanım şartları

O Belde tarafından çoğaltılan, hukuki olarak sınırlı olan alttaki şartları platformu kullanarak kabul etmiş sayılıyorsunuz. Eğer hukuki olarak sınırlı olan alttaki şartların tümünü kabul etmiyorsanız o zaman lütfen O Belde platformuna giriş yapmayın ve/veya kullanmayın. Biz bu şartları herhangi bir zamanda değiştirebilir ve sizi bilgilendirebiliriz; buna rağmen kendiniz düzenli olarak bu şartları tekrar gözden geçirerek O Belde mecrasını kullanmağa devam edebilirsiniz, hukuki olarak sınırlı olan bu şartların güncellenmesi ve/veya düzenlenmesi halinde meydana gelebilecek değişiklikleri de kabul etmiş sayılırsınız. Başlıca kurallarımız şunlardır:

1- Forum lisanı Türkçedir. Harici bir lisan kullanmak yasaktır.
2- Herhangi bir şarta bağlı olmaksızın burada Türkiye Cumhuriyeti kanunları geçerlidir. Umumi bir yer olan forumda her paylaşımınızdan siz mesulsünüz.
3- Dini veya siyasi, dahası kutuplaştırıcı vasfında propagandada bulunmak yasaktır.
4- Küfürlü, müstehcen, kaba, iftira vasfında, rencide edici, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ve tekrar edeceğimiz gibi ülkemizin kanunlarını çiğneyen içerikler paylaşmak, bu tür yorumlarda bulunmak ve böyle bir profilin oluşturulması yasaktır.
5- Pornografik ve pedofili öğeler yasaktır.
6- Telif haklarını ihlal edilmemelidir.
7- T9 tuşlu telefonlardan alışılan "mrb, slm, tsk" gibi kısaltmalar kullanılmamalı, Türk gramerine uygun yazılmalıdır.
8- Başlıklar uygun kategori ve forumlarda açılmalı ve o kategori/forum alanının kurallarına uyulmalıdır. Başlık isimlerinin tamamı büyük harflarle değil, başlık formatına uygun olmalıdır.
9- İmzalarda beldemiz haricinde yalnızca bir bağlantı verilebilir, fakat spam bağlantısı olamaz; en fazla 5 bağlantıya müsade edilmektedir. İmzalardaki metnin kalın font ile yazılması yasaktır.
10- O Belde, gerekli gördüğünde paylaşımlarınızdan sizin telif hakkınızı ihlal etmeden, isminizi ve kullanıcı adınızı belirterek sosyal medya mecralarında kullanmak üzere alıntı yapabilir.
11- Yaş, cinsiyet, milliyet, soy ve benzeri vasıflardan arındırılmış bir fikir ve münakaşa alanı oluşturmak için bunlara sebep olacak ifadelerden kaçınılmalı, forum içerisinde senli benli konuşulmamalıdır.
12- Bir kişiye ait birden fazla hesabının bulunması yasaktır.
13. Emniyetin sağlanması ve hakların korunması için, mevcut hesaplar silinemez; birçok büyük probleme yol açacağı için toplu mesaj silme işlemi de kesinlikle yapılmayacaktır. Ancak yöneticiye rica edilerek hesap deaktif edilebilir veya hesabı kullanmağı bırakabilirsiniz.
14- Forumda başka mecralarda paylaştığınız kopya olarak ifade edilecek içerikler paylaşmak yasaktır.

Bunları dikkate almamanız halinde uyarılır ve devamı halinde süreli/süresiz yasaklanırsınız; eğer tarafımızca gerekli görülürse suç duyurusunda bulunulur. Bütün mesajların IP adresi bu şartların uygulanmasına yardımcı olmak için kaydedilmektedir.

O Belde sitesinde uygun gördüğümüz haller ve zamanlarda herhangi bir başlığı silme, değiştirme, taşıma veya kapatma hakkımızın olduğunu kabul ediyorsunuz. Bir kullanıcı olarak her girdiğiniz bilginin veritabanında saklanacağını kabul ediyorsunuz. Her ne kadar bu bilgiler sizin bilginiz dışında üçüncü şahıslara verilmeyecek olsa da herhangi bir hack saldırısı sonucunda bu bilgiler dağılırsa bundan O Belde sorumlu tutulamayacağı gibi hukuki olarak da sizin hakkınızı aramakla veya aranmasına yardımcı olmakla mükellef olduğunu bildiririz.