47 uygun sonuç bulundu

Sofestâi · 16 Ağu 2020, 00.18
1 Dirhem - Hümeyra KOÇOĞLU
Zevk alarak okudum, lakin bir takım noktalama işaretleri dolayısıyla, okumakta zorlanmadım değil. "Bir ben var benden içeri" tümcesine nazire olmuş bir şiir. Okurken keyif aldım. Elinize sağlik, şiirinizi bizimle paylaştığıniz için teşekkürler.
Sofestâi · 16 Ağu 2020, 00.14
Umudun son ışığında - Birhat Tunç
Bir şarkıda geçiyordu sanırım, cennet sen olmayınca sıkıcı diye. Elinize sağlik.
Sofestâi · 16 Ağu 2020, 00.13
Yalnız Kalabalıklar - Betül Arı
İnsan yalnızlıktan korkuyorsa, en büyük korkusu yalnızlik değil, unutulmaktır. Derler psikologlar. Ben bilemem ama katılmiyorda değilim. Şiirinizde kendimden bir parça buldum. Elinize sağlık.
Sofestâi · 16 Ağu 2020, 00.11
GECEKONDU - MUSTAFA ÜNAL
Corona sizin bizim olduğu gibi herkesin hayatını alt üst etti. Bu zamanları tarif edecek kelimeler isteseler, çekinmeden sizin şiiriniz gösteririm.
Sofestâi · 16 Ağu 2020, 00.10
BİR SEN DÜŞLESEM - Halil Ordankaya
Önce yavaş ilerledi, sonra aniden hızlandı. Bazı kısımları önceden okuduğum şiirlerin bir iki tanesini anımsatıyor. Elinize sağlik.
Sofestâi · 16 Ağu 2020, 00.08
MİŞ - Hayriye KARTAL
Şiir sonsuzluğa hitap eder. Gönülden gönüle, dilden dile, elden ele aktarılmaz ise tarih sayfalarında kendine bir mezar kazarmış. Memleketimden Insan Manzaraları üçlemesini bilirsiniz. Nazım Hikmet'ten aynı olduğunu söyleyemem ama aynı yol'dan olduğunu dile getirmek isterim. Başlık ve kelime seçimleri, ahengin, yazıyı bozmayışı. Iyi bir emek ve yetenek. Elinize sağlık. Şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 16 Ağu 2020, 00.04
Biliyorum Anlatamıyorum - Sura Çakır
Orhan veliden çok, Ümit Yaşar Oğuzcan'in ilk gençlik yılları şiirlerindeki havayı hissettim. Amatörce ama dikkat çekici ve akıcı. Elinize sağlık. Şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 15 Ağu 2020, 23.58
Tren yolculuğu - Abdulbaki Bayırhan
Fiziği bilmem ama, biz sosyal bilimlerde, bir şeyin varlığı yokluğuyla, zıtlığıyla ölçülür deriz. İyinin değerini en iyi kötü bilir. Sıcağın ısısını soğuğa sormak gerekir. Yaşamın değerini en iyi toprağin altındakiler anlar. Bir şeyin tanımını ne olduğu değil, ne olmadığıyla anlaşılır. Şiiriniz çok güzel, elinize sağlık. Bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 15 Ağu 2020, 23.55
Yazdı - Ömer Faruk Ayan
Zamanla kendinize ait, şahsi bir uslüp, yazım tarzı edinirsiniz. Şiiriniz oldukça güzel, ya nice şiirlerinizi görmek dileğiyle.
Sofestâi · 15 Ağu 2020, 23.50
“Ulaşım sıkıntısı”
Yazı oldukça iyi bir dile sahip. Arkasinda bir yazı serüvenini barındırıyor. Zira bir uslüba kavuşmuştur. Modern dönemin sıkıntılarını gündeme getirmek amaçlı hikaye yazmak kolay iş değildir. Bazı kısımlarına çekilecek bir kaç ayar, bir iki ekleme ile dergide yayınlanabilecek hâle gelir. Özellikli 2 ayda bir yayınlanan Öykü dergisi var. Şuan tam hatırlayamıyorum. Hatırlarsam buraya eklerim. Yazılarınizın devamını merakla bekliyorum. İyi günlerde kalın.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 11.46
Gökyüzü - Ahmet Emir Yenice
şiirle cevap vereni uzun zaman görmüyordum, biraz şaşırdım ama çokça mesut oldum. Cevabınız pek manidar ve takdir edilesi. Düşüncenize katılmıyorum desem yalan olur. Bir şair söylemişti sanırım ama hatırlayamıyorum şahsiyeti. Hayal meyal hatırladığım, şair bir heykeltıraşlık eder, farkı ise canlı heykeller yapmaktır yeteneği, şiir'e hiç bir zaman son nokta vurulamaz, lakin şairin bitti dediği yerde şiir yola çıkar, artık o şairin değildir, belki de kimsenin değildir. Kim bilebilir. Şunu biliyorum ki yazdığım her şiiri kendime çok uzak hissediyo...
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 11.39
Helak - Ömer Faruk Ayan
Çok mesut oldum, teşekkürler.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 01.09
O Belde Forum Üyelerinin Favori 5 Kitabı
Genelde belli bir okuma seviyesine ulaşmamış insanlar, yeni kitap alırken ne alacağını bilemiyor. Bazen beğenmeyeceği bir sipariş vererek kendini okumadan soğutabiliyor. Son zamanlarda google arama motorunda kitap aramasında en çok 'roman tavsiyesi' başlığı en üste. Bu başlığı birilerine rehber olması için açtım. Başlığı açan kişi olarak ben başlayayım. Bugüne değin çok kitap okuduğum için buna karar vermek oldukça zor. Gece vakti ve yorgunum, bundan dolayı şuan aklıma gelen ilk 5 kitabı yazmaya karar verdim. Jack London- Beyaz Diş Nikolay Semy...
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.48
Helak - Ömer Faruk Ayan
Şiirlerinize hayranım Ömer bey, sizinle oturup bir çay içmek isterim. Edebiyat dünyası her şeyden önce kişinin içindeki heyecanın, tutkunun, acının dışa vurumudur. Kurallar her zaman sonradan gelmiştir. Ahenk veya kurallar bize şarkılar söyletir, düşündürür, düzenler. Ancak şaheserler bilinenin dışına çıkarak inşa edilir. Düzen tutkunu kaosta meydana çıkar; kaosun tak kendisi dingin zamanlarda anlaşılır. Her şair bir şeyler anlatır ama karşısına değil, nereye olduğuda pek bilinmez. Bazen şiirde belli edilir. Ancak bunu o şaire sormadan bilemeyi...
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.39
Evren = Sevgi - Nazmiye Zuhal TOPÇU
Varılacak yer değil, yol güzeldir. Tez değil, yazmak güzeldir derdi hocam. Elinize sağlık. Şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.37
Tesbih Tanesi - Hayriye KARTAL
Bir yaşanmışlık var mıdır bilemem, ama bir burukluk oluşturdu diyebilirim. Şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.34
Gökyüzü - Ahmet Emir Yenice
Şiirlerin çok kişilikli olduğu söylenir, yani her dilde, elde, seste; anlamı, acısı, tatlısı değişirmiş. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Bu arada elinize sağlık, şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.32
Kördüğüm - Elif TOPRAK
Siyah beyaz bir kartograf, koca bir toplum hepsi siyah beyaz, yalnızca bir nesne renkli. Elinize sağlık. Bazı kelimelerinizde değişiklik yapmanız şiirinizi daha güzel kılar. Elinize sağlık, şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.30
“Ümid ümidini bekler gelecekte”şiir erdil ünsal
İtalo Calvino hikayelerinden fırlamışcasına bir dalga çarptı yüzüme. Elinize sağlık, şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.29
Kaldırdım vazoları - Erdil Ünsal
Turgut uyar okumayı ihmal etmeyin bir de beat kuşağı. Şiirinizi paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.26
Akrostiş Şiirin Ehemmiyeti Nedir?
Akrostiş, aidiyetlikten gelir, soyut bir mülkiyet.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.20
Karanlıktaki Ses - Emre Metin
Her şiir ahenk için yazılmaz. Şiirde kubizm akımına yakın bir tavır sergilenmiş. Eski bir Yeşilçam filmini andırdı. Adam sevdiği kadın reddeder korkusuyla onun resmine aşık olduğunu söylüyordu. İşin aslı kadında adamı seviyor ama adam korkularından kurtulamadığı için sevdiği kadının fotoğrafı ile uzaklara kaçıyordu. Elinize sağlık, şiirinzi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.17
İnsan, OL! - Abdullah Yakut
Okurken içimde birden Cemal Safi'nin sesi canlandı. Etkilendim doğrusu. Elinize sağlık. Şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.13
Artıyor Yüküm - Yasin Öztürk
Uyuyunca yalnıza zaman geçer acı aynı kalır derler. Şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Sofestâi · 08 Ağu 2020, 00.12
Yitiriyorum - İBRAHİM EMİRCAN SEÇKİN
Bence oldukça güzel, her şiir kısa olmak zorunda değil, bazı insanlar elindeki her kelimeyle isyan etmek ister bazılarıysa bir kaç kelimeyle. Elinize sağlık, şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.