54 uygun sonuç bulundu

Atahan · 03 Tem 2021, 01.14
Askıdaki şiir - Atahan Şule
Şiirlerimi astım, öylece kendimi kustum. Bir çocuk sordu, "neden böylesine sustun?" Gördüklerim ağır geldi, ben de inime pustum. Hayat fazlaymış, insan olmaktan yoruldum. Sevgi elden gitmiş bu cihanda. Var mıydı bilmem. aradım iki kapı, iki de sokak ortasında. Bulamasam da yazardım sevgiyi ellerin arasında. Susuyorsam da bakma, bir kendime kızgınım bir de sana. Sen beni değil, sevgiyi de aldın. Ben yazamıyorum artık, okuyandan da çaldın. Dünyada bir sevgi eksik bıraktın. Ne aşk şiiri, ne de yazgım. ben sadece bende kaldım. Atahan Şule
Atahan · 03 Tem 2021, 00.58
Senden Sana - Kürşat Ergün
Şiirinizi beğendim özellikle "dün gece şu mehtaba biraz sen fısıldadım. " çok güzel bir cümle. Şiirinizde kendimce tek bir kusur var o da 2. Kıtanın 3. mısrasında ki ve kelimesi. Çıkarılırsa şiir akışı biraz daha iyi olur. Bu haliyle eğreti durmuş. Kaleminize sağlık.
Atahan · 03 Tem 2021, 00.55
Madımak 2 - Vahap Özdemir
28 yıl önce yaşanan katliamı çok derinden anmışsınız. Çok çarpıcı bir şiir çok etkilendim okurken. Kaleminiz daim olsun.
Atahan · 03 Tem 2021, 00.54
Bir Gelsen - Seyital Baykal
Tebrikler Yusuf Bey
Atahan · 29 Haz 2021, 14.54
Kan - Atahan Şule
Söylediğiniz şemayı anlıyorum elbette ama uzun uzadıya bir kafiye şeması kurmak istemedim kısa ve öz olması için. kan-tan kafiyesini amaçtansa temayı anlatmak için güçlü bir araç olarak kullandım. Belki biçimin üstünde durularak daha 'sağlam' bir şiir ortaya çıkarabilirdim haklısınız. değerli eleştiriniz için teşekkür ederim.
Atahan · 29 Haz 2021, 01.09
Kan - Atahan Şule
Kafiye ve biçim konusunda yaptığınız eleştirilerde belki haklı olabilirsiniz hepimizin farklı zevki var. fakat ''belli bir anlam ifade edemiyor'' cümlenize kesinlikle katılmıyorum. belki eleştirinizi 'edemiyor' değil 'etmiyor' şeklinde yapsaydınız daha sağlıklı bir eleştiri olabilirdi zira bu şekliyle sizin perspektifinizle anlam ifade etmemesi değil benim beceriksizliğim ile bir anlam oluşturamamam fikri doğuyor. dediğim gibi sanat öznel bir şeydir fikirlerinize saygı duyuyorum teşekkürler.
Atahan · 28 Haz 2021, 21.49
Kan - Atahan Şule
Kestim elimi akmadı kan.
İstemiyor çıkmak bu vücuttan.
Ben de şiir yazdım bitmek için,
Düşüncelerim duruyor durduğu yerde.

Kestim kolumu akmadı kan.
İstemiyor çıkmak bu vücuttan.
Ben de kafamı çektim bitmek için,
Kafam duruyor durduğu yerde.

Kestim bileğimi akıyor kan.
İstemiyorum çıkmak bu hayattan.
Ben de şiir yazdım yaşamak için,
Durmuyor, akıyor kan

Atahan Şule
Atahan · 27 Haz 2021, 20.08
Serçe gözyaşı - Atahan ŞULE
Ekleme: Şiirin ilk dizesini 5 6 yıl kadar önce yazmıştım. sayfalarımı karıştırırken buldum ve devamına birşeyler yazmak istedim. Sonra yazdığımı devam şiiri gibi, 2 sini farklı şiirler olarak, mı paylaşsaydım bilemedim ama tek bir şiir çatısında toplayıp paylaştım.
Atahan · 27 Haz 2021, 16.54
Tıkanmıştı Korkular - Fatime Bilgin
Ben de bu şekilde şiirler yazmayı severim fakat çoğu kimse için nazımla nesir birbirine yaklaştırılmaması gereken şeylerdir. Şiiriniz nesire daha yatkın belki bir kaç nesir yazmayı denemelisiniz kaleminizde o parıltıyı görüyorum. Şahsen ben bazı şiirlerimi tümden nesire çevirdim. onun rahatlığını, özgür dünyasını kendiniz de deneyince anlayacağınızı düşünüyorum.
Atahan · 27 Haz 2021, 16.46
Nefes Kurtaran - Mert Kınsun
Merhaba Mert Bey "Bırak da" şeklinde ayırarak yazarsanız yazım bakımından doğru olur ve ağızda daha güzel bir tat bırakır. Şiirin uzunluğu tabi ki şiirin kalitesini etkilemez ama az sözle çok iş yapabilirseniz. Kelimeleri biraz daha süsleyip belki biraz daha tasvir katarsanız şiiriniz daha güzel olacaktır. Kaleminiz daim olsun
Atahan · 27 Haz 2021, 16.41
Merhaba ben Ali
Hoş geldiniz ali bey eserlerinizi ve eleştirilerinizi okumak dileğiyle. Kaleminiz daim olsun
Atahan · 27 Haz 2021, 16.38
Serçe gözyaşı - Atahan ŞULE
Bir damla gözyaşı,
Sığdırdım tüm hayatımı.
Sana olan aşkımı,
Bir de cânım babamın dayaklarını.

Bir damla gözyaşı,
Sığdırdım hepsini kalbime.
Sanırsam sözler vermiştim ya kendime.
Bir de tek arkadaşım, vefat eden kedime.

Gözyaşım dindi bak,
Cânım babam yaşlandı.
Sen de gittin zaten,
Hayatım kalmadı.

Atahan Şule
Atahan · 24 Haz 2021, 14.56
Bekliyorum - Seyital Baykal
Şiiriniz için tebrikler. Eğer noktalama işaretleriyle de okunuşu yönlendirirseniz daha güzel bir şiir olur. Kaleminize sağlık.
Atahan · 24 Haz 2021, 14.51
Kağıt Yazgı - Emine Mazlum
Şiirinizi çok beğendim 2. Yeni hissiyatı aldım okurken. "Tek biri kalmasın canımda!" emir cümlesi olarak değil de "tek biri kalmasın canımda..." Gibi ucu açık bir cümle gibi sakin, sessiz okunursa okuyuş açısından daha stabil bir şiir olur diye düşünüyorum. Fakat şuan ki halinin kafada canlandırdığı hissiyat da harika. Bir naçizane fikrim de "fıkradan halliceydi fikrim" değil "fıkradan halliceydi halim" olsa daha güzel olur diye düşünüyorum. Kaleminize sağlık.
Atahan · 14 Haz 2021, 10.00
Türk müyüz, Osmanlı mı?
Nasıl türkiye Osmanlı'nın devamı diyorsak Osmanlı'ya da Hun'un Göktürk'ün Selçuklu'nun devamı deriz ki bunlar da türk devletidir hepsi bizim atamız ayrım yapmaya gerek duymuyorum bunları hiçe sayarak sadece Osmanlı kavramını kullanmak art niyetli bir düşünce olur.
Atahan · 13 Haz 2021, 21.10
Çalamadığım Bağlamaya - Muharrem Delibaş
Tebrik ederim şiirinizin akışı bir an olsun bozulmamış. içerik bakımından da biçim bakımından da hayran kalınacak düzeyde kararlılığa sahip bir eser tek solukta okudum kaleminize sağlık.
Atahan · 12 Haz 2021, 16.16
Toplum - Atahan Şule
Gözümü açtım sen bana 'kaç!' diyorsun. sağım solum boş değil nasıl kaçayım? Ben de canıma kıydım. Gözümü açtım sen bana 'yap!' diyorsun 'onu yap, bunu yap, boş durma yap!' elim kolum boş değil nasıl yapayım? Canıma kıyacaktım, sen geldin paylamaya. Ben yaranamam sana andım olsun ağzım sonuna kadar dolu. Konuşsam canına kıyacaksın, konuşamıyorum. Tam anlatacaktım gitmişsin. Neye yaradı sövüp saydığın? Ne kaçtım, ne yaptım. Bi canıma kıydım ona da sen kızdın. Tamam istediğin olsun yapacağım artık. Ama susmam bilmelisin. Karşılığında bunu feda ett...
Atahan · 12 Haz 2021, 15.53
Yüzleşme - Mehmet Ekmekçi
Şiirinizi beğendim fakat ufak bir eleştirim var. Şiirin genelinde düzenli bir kafiye arayışına girilmemiş ama yapılan kafiyeler de kulağa çok zorlama geliyor. Kaleminize sağlık.
Atahan · 12 Haz 2021, 15.50
Fikir: Her Hafta Bir Film Üzerine Tartışalım
Tabi herkesin hoşuna gitmesi gerekmiyor bu şekilde tartışacağız ama insanların sürekli hoşuna gitmeyen filmleri izlemesi insanı bıktırabilir. Bu sebeple grup liderindense herkes bir film tanıtsa daha sonra tanıtılan filmler arasından oylama yapsak daha devamlı bir sistem olabilir diye düşünüyorum
Atahan · 12 Haz 2021, 15.47
Merhaba Ben Mehmet
Hoş geldiniz Mehmet Bey. Umarım forumumuzu beğenir içeriye ısınırsınız. En kısa zamanda eserlerinizi, ve tenkitlerinizi görmek dileği ile.
Atahan · 12 Haz 2021, 15.43
Fikir: Her Hafta Bir Film Üzerine Tartışalım
Eğer yeterli grup arkadaşı bulunabilirse çok güzel bir düşünce ama şu konuda biraz şüphelerim var. seçilen filmler herkesin hoşuna gitmeyebilir bir süre sonra izlemekten sıkılabilirler. Filmleri neye göre seçeceğiz?

Ayrıca yeterli zamanı bulabilecek arkadaşlarla beraber, söylediğiniz tartışma ortamını diziler için de bulmak isterim. Eğer hemfikir olabilirsek ikisini birlikte yürütebiliriz belki.
Atahan · 12 Haz 2021, 15.39
Karşılaşmak İstemeyeceğiniz Film/Dizi Karakterleri
Sanırım V filminde ki vandetta olurdu çünkü böyle bir karakterle karşılaşmak, iletişime geçmek demek bildiğimiz bütün dünyanın değişmesi demek şöyle anlatayım

Bu kadar manipülatif bir karakterle karşılaştığınızda kuşkusuz içinde bulunduğunuz dünyaya karşı gözlerinizi açmanızı perdenin öteki tarafına geçmenizi sağlar bu da bildiğimiz dünyaya bir daha aynı gözle bakamayacağımız anlamına geliyor sanırım kurulu düzenlerimizin bozulması beni korkutan bir düşünce.
Atahan · 12 Haz 2021, 15.16
Netflix'te Ne Seyredilir? - Tavsiye Rehberi
Mad Men : Harika oyunculuklarla, harika dekorlar, mekanlarla 60'ları birebir yaşatan televizyon reklamcılığının doğuş yıllarını ve o dönem amerikasının sosyal değişikliklerini konu alan harikulade bir dizi. Mesiah : Herkese gelmeyebilir bu dizi izlemeden önce başka yorumları okumanızı tavsiye ederim. Günümüz dini konularını kültürel savaşları insanların inanç ve otorite sistemlerini eleştiren güzel bir gizem yapımı. Bojack Horseman : Gözden düşmüş bir aktörün iç bunalımlarını, kendiyle ve diğer insanlarla olan ilişkilerinin çöküşü, alkol bağım...
Atahan · 09 Haz 2021, 22.04
Takıntı - Atahan Şule
açıkçası spesifik olarak kelime oyunu gayretine girmemiştim ama haklısınız kelime oyunu var. Bir gece içimden gelenleri yutmaktansa olduğu gibi bilincimden kağıda yansıtmıştım özellikle dikkat etmedim böyle olmasına. Üzerine çalışılması konusunda haklısınız bu şekilde yazıyor olsaydım kelimeleri daha dikkatli seçmem üzerine bir süre düşünerek yazmam gerekirdi. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Atahan · 09 Haz 2021, 02.25
O Belde'yi Nasıl Büyütebiliriz?
Haklısınız ona kesinlikle bir lafım yok benimkisi sadece genel bir yakınmaydı.