21 uygun sonuç bulundu

AhmetAdanur · 30 Mar 2021, 17.02
Sanat Ne İçindir?
Son cümlenize katıldım @halilesen Bey. :)
AhmetAdanur · 30 Mar 2021, 16.50
Sanat Ne İçindir?
"O (Allah) ki; yeryüzündeki şeylerin hepsini sizin için yarattı, sonra (kudret ve iradesiyle) göğe yönelip, onları da yedi (kat) gök olarak düzenledi. O, (her şeyi bilen) Alim'dir." (Bakara, 2/29)

"O'dur ki, O yüce Allah'tır ki bütün göklerde ve bütün arzlarda (hayat olan âlemlerde yarattığı) her şeyi katından sizlerin (insanların) emrine musahhar kıldı. Muhakkak ki bunda düşünen bir kavim için âyetler vardır." (Casiye, 45/13)
AhmetAdanur · 30 Mar 2021, 10.55
Sanat Ne İçindir?
“Sanat, sanat içindir” görüşünü anlamsız ve bencilce görüyorum.

Kainatta her şey insan ve onun oluşturduğu toplum içindir. Pek tabii ki Sanat da öyledir. Sanat, yerine ve durumuna göre özelleştirir, eğitir, kıymetlendirir, düşündürür, duygulandırır, üzer, sevindirir, heyecanlandırır, ümitlendirir, coşturur, sakinleştirir… Bir sanat eserinde bu manevi olgulardan biri, birkaçı ya da nadir de olsa hepsi bulunabilir. Sanatçı bunlarda birini ya da bir kaçını daha fazla amaçlamış olabilir.

Öğretmen olmadan eğitim olamayacağı gibi Sanat olmadan da ...
AhmetAdanur · 26 Mar 2021, 14.48
Başlık* - İsim
Şiir ve peşi sıra gelen yorumlar hakkında çok yorum yapamadım doğrusu. Onun için de sözü Hz. Mevlana'ya bırakmak istedim; en doğrusunu O'nun şu güzel görüşleri özetler diye düşünüyorum :

Can konağını aramadaysan, cansın;
Bir lokma ekmek arıyorsan ekmeksin,
Bir damla su arıyorsan susun,
Zulmün peşindeysen zalimsin,
Aşkı arıyorsan aşıksın,
Gönlün neye kapılmışsa O’sun sen.
Şu nükteyi biliyorsan, işi biliyorsun demektir:
Neyi arıyorsan O’sun sen.
Mevlana
AhmetAdanur · 26 Mar 2021, 13.55
Bir Mezar Yazıtından....
Değişmek konusunda bir referans olmalı bence. Neden, kime veya neye göre değişmeli insan? Mutlaka değişmek ya da değiştirmek mi gerekir? Çağa ayak mı uydurmalı; kim belirliyor çağın gereklerini?
AhmetAdanur · 26 Mar 2021, 12.04
Merhaba Ben Hülya
Hülya Hanım hoş geldiniz.
AhmetAdanur · 22 Mar 2021, 18.24
Bulamazsın - Coşkun Arslan
CoskunArslan yazdı: 22 Mar 2021, 17.29 Teşekkürler
Çarşamba günü saat 16da Anadolu Dernek tvde olacağım
Tebrik ediyorum, izlemeye çalışacağım inşallah.
AhmetAdanur · 22 Mar 2021, 17.26
Bulamazsın - Coşkun Arslan
İçmeden sarhoş eyleyen
Gönülleri hoş eyleyen
Böyle dizeler söyleyen
Dil ararsın bulamazsın.
AhmetAdanur · 21 Mar 2021, 23.59
Organ Bağışı Caiz Mi?
Sayın Vesaire ;
Üzgünüm ama ben de tıp uzmanı olmadığımdan, DCD hakkında açıklama yapabilmem mümkün değil. Ancak anladığım kadarıyla beyin ölümü gerçekleşen kişilerden artık ümit kesilip fişi çekilmeye karar verilmiş olanların, bu işlemden hemen sonra, yani kalp durduktan sonra organlarının alınması olayıdır.

"Dolaşım ölümü sonrası organ bağışı (DCD) - Organ ve doku bağışı" https://www.health.nsw.gov.au/organdonation/Pages/donation-following-circulatory-death.aspx
sitesinde de belirtildiği üzere alınacak organların faal olabilmesi için ...
AhmetAdanur · 21 Mar 2021, 23.07
Organ Bağışı Caiz Mi?
Sayın @Vesaire ;
Daha açık ifade etmeye çalışayım:

Tıp, kalbi durandan organ alamıyor; beyni ölenden alabiliyor (yani kalp çalışmaya devam ederken alabiliyor). Dini fetva verenler de "ölüden organ nakli yapılabilir" diyor. Burada kastedilen ölü, kalbi duran mıdır beyni ölen mi?

Madem konuyu iyi anlamışsınız, bu sorunun cevabını sizden bekliyorum!
AhmetAdanur · 21 Mar 2021, 20.49
Organ Bağışı Caiz Mi?
Sayın Vesaire ;
Verdiğiniz ilk linkte, organ nakli şartı olarak, "Organ veya dokusu alınan kişinin, bu işlemin yapıldığı esnada ölmüş olması" ifadesi yer almaktadır. İkinci linkte de olayı biraz daha karmaşıklaştırmakla beraber yine "ölüm" şartı dile getirilmektedir.

Oysa bizim sorunumuz, sizin de idrak etmiş olduğunuz gibi, "ölüm" ifadesi ile kast edilenin kalp ölümü mü, yoksa beyin ölümü mü olduğunun belirginleştirilmemiş olmasıdır. Kalp ölümü sonrası organ alınabilmesi için zaman yoktur ve işlem yapılamamaktadır. Beyin ölümü ise iki ...
AhmetAdanur · 21 Mar 2021, 16.40
Organ Bağışı Caiz Mi?
halilesen Bey, vurguladığınız hususlar son derece doğru ve yerinde tespitler. Fetva verilmesi elbette zor ancak öyle ya da böyle Allah'ın affına sığınarak bir fikir neticesine varmak lazım. Bunu da işin ehli olan İslam mensupları yapmak zorunda.

Ben, burada bahsettiklerimin tümünü tweet dizisi halinde ilgili kurum, kuruluş ve bazı kişileri de etiketlemek suretiyle paylaştım. Ancak maalesef bir tek dönüş bile olmadı. Bu durumda bize, her şeyin nihai sonu olan kalp ölümünü "ölüm" kabul etmek düşüyor. Öyle olunca da organ bağışı yapabilmemiz ...
AhmetAdanur · 20 Mar 2021, 23.55
Organ Bağışı Caiz Mi?
Organ naklinin İslâmî açıdan caiz olup olmadığı konusunda uzun zamandır yapmakta olduğum araştırma sonucunda, konu hakkında verilen fetvaların hep kaçamak cevaplar içerdiğini müşahede ettim. Şöyle ki; gerek dinle ilgili başkanlığın ve gerekse İslâmî fetva noktasında bulunan kimselerin cevapları, "Ölümden sonra organ naklinin caiz olduğu" yönündeydi. Ancak hiç kimse ölümü tanımlama noktasında fikir beyan etmeye yaklaşmıyordu.

Tıbbî açıdan, kalbin durması, beyin sapının ölümü ve beyin kabuğunun ölümü hadiselerinin tümü, ölüm olarak kabul ...
AhmetAdanur · 19 Mar 2021, 18.52
Biyolojik Virüslere Karşı Teknolojik Önlemler
:lol: Demek ki tüm zamanlara hitap edebilmişim. Ama yine de bir kaç kelime değişti. :)
AhmetAdanur · 19 Mar 2021, 18.13
Biyolojik Virüslere Karşı Teknolojik Önlemler
Hava için belirttiğiniz görüş de gerçekten çok önemli ve gerekli. Günümüzde bu tür imkanlar fazlasıyla mevcut.
AhmetAdanur · 19 Mar 2021, 17.54
Biyolojik Virüslere Karşı Teknolojik Önlemler
Coronavirüs gündemde kalmaya devam ediyor. Hakkında o kadar çok şey dinliyoruz ki artık yorulduk. Temizlik, maske, mesafe gibi tedbirlere zaten devam ediliyor. Fakat bunların haricinde başka etkin önlemler alabilmek de mümkün aslında. Bunlardan bir tanesi de basit teknolojik önlemler. Üstelik tüm biyolojik virüslere karşı ve her zaman geçerli olan önlemler bunlar.

Maliyeti çok düşük olan birkaç teknolojik önlemle hastalık virüsünün yayılmasına önemli ölçüde engel olunabilir. Yapılması gereken, toplu halde bulunulan tesislerde sensörlü kapı ...
AhmetAdanur · 16 Mar 2021, 19.19
Gönül Gözümüz ve Gönül Kapılarımız
:) İkimiz arasında bir terslik olduğu kesin :lol:

Teşekkür ediyor, iyi akşamlar diliyorum.
AhmetAdanur · 16 Mar 2021, 18.10
Gönül Gözümüz ve Gönül Kapılarımız
"Kitabî olmak" konusunda sizinle 'kısmen' aynı fikirde olabiliyorum. Şöyle ki, bu durum makalenin cinsine göre değişir. Örnek olarak, teknik bir makale kesinlikle kitabî olmalıdır; ancak soyut kavramlarla ilgili makaleler bence sohbet havası içerisinde olsalar daha güzel olur. Onun için de bu tarz makalelerimde devrik cümle çok kullanırım. Belki bana özgü bir durumdur diyelim.
Açıklama, yorum ve karşılamanız için tekrar teşekkür ediyorum.
AhmetAdanur · 16 Mar 2021, 09.41
Gönül Gözümüz ve Gönül Kapılarımız

Daha icaz vasfına sahip olabilirdi. Üslubunuzu da daha kitabi görmek isterdim. Bunun yanında benim çok dikkat ettiğim "kimse" gibi kelimeleri doğru ve namına yaraşır şekilde kullanmanız beni memnun etti. Ekseriya büyük şairimizin şiirleri üzerine bir deneme olmuş, yüreğinize ve tabii kaleminize sağlık.


Merhabalar,
İcaz Vasfı soyut kavramlarda çok yetersiz kalıyor. "Kitabi" derken kastettiğinizi de açıkçası idrak edemedim. :) Yorum ve değerlendirmeleriniz için teşekkürler...



hakikaten öyle. yani, görme engelli olanlar elinde mutlaka ...
AhmetAdanur · 15 Mar 2021, 17.23
İŞTE GÖNÜL - Muharrem DELİBAŞ
Hocam maşallah, Gönül bundan daha geniş bir tanım ve tasvirle anlatılamazdı.
Gönlünüze ve elinize sağlık...
AhmetAdanur · 11 Mar 2021, 12.51
Gönül Gözümüz ve Gönül Kapılarımız
Doğuştan görme özürlü olan adam zifiri karanlık bir gece yarısında, özründen dolayı kazanmış olduğu ezbere yol bulabilme yeteneğini kullanarak yürümeye devam ediyordu. Görme derecesi sıfır olduğu halde elinde yanmakta olan bir fener taşımaktaydı. Karşıdan gelmekte olan şahıs ile yüz yüze geldiklerinde, kendisini tanıyan bu şahıs, “Bre kör, sen zaten görmüyorsun ki, o fener ne işine yarayacak” demekten kendini alamamıştı. Bu ifade üzerine görme özürlü adamın cevabı düşündürücüydü: “”Feneri kendim için değil, senin gibiler için taşıyorum ki ben ...